Розроблення інноваційного штанцювального преса з ексцентриковим приводом натискної плити секційної будови - Регей, Іван; Михайлів, Юрій (Технічні науки та технології, 2026)
Констатовано, що сучасне штанцювальне обладнання набуло досконалого експлуатаційного рівня. Разом з тим, воно віднесене до категорії важконавантаженого через переборювання пресом значних технологічних опорів. Наголошено на актуальності проблеми з мінімізації піків силового навантаження штанцювальних пресів. Запропоновано варіант її вирішення заміною моноблочної конструкції натискної плити преса секційною. Розглядається використання привода секцій натискної плити з використанням ексцентрикових механізмів. Виконано їх геометричний синтез та обґрунтовано технічну реалізацію налагоджування секцій натискної плити. Аналітично отримано значення кута зміщення ексцентриків на валах сусідніх секції натискної плити для різних товщин картонних заготовок.