Конструювання скло-кремнієвих вузлів датчиків тиску та вплив їх розмірних параметрів на опір руйнуванню - Олексієнко, Сергій; Ющенко, Світлана; Руденко, Михайло (Технічні науки та технології, 2026)
Якість з’єднання кремнію зі склом при зварюванні у твердій фазі в електростатичному полі високої напруги залежить від кількості електрики, яка проходить через нього при зварюванні, та пікового значення струму на початку процесу зварювання. У роботі встановлено вплив поверхневої провідності скляних деталей на завершеність процесу зварювання. Визначено вплив розмірних параметрів скляних деталей на протікання процесу зварювання та на міцність з’єднань. Проведено комп’ютерне моделювання напруженого стану у вузлах. Розроблено рекомендації щодо конструювання скло-кремнієвих вузлів.