Інтелектуально-інформаційна підтримка територіальних громад, постраждалих від збройних конфліктів та техногенних катастроф - Корнієнко, Ігор; Корнієнко, Світлана; Білоус, Ірина; Дерій, Жанна; Міщенко, Максим (Технічні науки та технології, 2026)
У статті розглянуто проблему інформаційної підтримки системи управління територіальних громад, постраждалих від збройних конфліктів та техногенних катастроф. Запропоновано інтеграцію відкритої інтелектуальної моніторингової геоінформаційної платформи в систему управління територіальної громади. Визначено логіку застосування інформаційної платформи у структурі системи управління територіальної громади, сформовано набір функцій, які забезпечуватимуть безпеку мешканців громади та інформаційну підтримку консолідованого рішення. Сформований принцип залучення академічної спільноти для забезпечення стійкого функціонування та розвитку платформи. Запропоновано функціональний склад інформаційної платформи та розподіл доступу користувачів до функціональних інструментів.