НОВІ НАПРЯМКИ ЗАСТОСУВАННЯ АЛЮМІНІДІВ ТИТАНУ - Болотов, М. Г.; Ганєєв, Т. Р.; Новомлинець, О. О.; Прибитько, І. О. (Технічні науки та технології, 2016)
Проведено порівняльне оцінювання та визначено принципово можливий напрямок підвищення рівня балістичної стійкості титанових бронежилетів як військового, так і цивільного призначення за допомогою використання шарів високотвердого інтерметаліду системи Ti-Al. Показано, що використання шаруватих титанових бронепластин, зміцнених інтерметалідом – алюмінідом титану – дозволить підвищити рівень бронезахисту в разі прострілювання та знизити загальну вагу бронежилета в порівнянні з наявними аналогами металевих бронежилетів.