ОСОБЛИВОСТІ ДИФУЗІЙНОЇ ВЗАЄМОДІЇ МІДІ ТА МОЛІБДЕНУ ПІД ЧАС ЗВАРЮВАННЯ ТИСКОМ - Ганєєв, Т. Р. (Технічні науки та технології, 2016)
Досліджено процес дифузійного зварювання у вакуумі міді з молібденом через модифіковані іонним обробленням прошарки. За допомогою методу радіоактивних ізотопів визначені особливості дифузійної взаємодії міді з молібденом. Показано, що змінюючи основні параметри режиму іонного оброблення поверхневого шару зварного матеріалу, можна суттєво впливати на розміри зони взаємодії та механічні властивості зварного з’єднання. Встановлено доцільність під час дифузійного зварювання у вакуумі міді з молібденом попередньої модифікації поверхні молібдену міддю.