ПОРІВНЯЛЬНЕ ОЦІНЮВАНЯ КОМПОНЕНТНОГО СКЛАДУ ЕКСТРАКТІВ ШИШОК ХМЕЛЮ АРОМАТИЧНОГО І ГІРКОГО СОРТІВ - Воробйова, В. І.; Чигиринець, О. Е.; Єфімова, В. Г.; Пилипенко, Т. М.; Трус, І. М. (Технічні науки та технології, 2016)
Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю «Ароматичний» превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту – α- та β-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю.