ФІТОДОБАВКИ НА ОСНОВІ ЗЕЛЕНИХ ПАРОСТКІВ ПШЕНИЦІ У ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ - Cавченко Олеся Миколаївна; Сиза, Ольга Іллівна; Коваленко, Марина Сергіївна; Купчик, Олена Юріївна (Технічні науки та технології, 2016)
Досліджено підвищення біологічної та харчової цінності пшеничного хліба за допомогою введення оздоровчої добавки на основі зелених паростків пшениці. Фітодобавка збагачує вироби вітамінами, макро- і мікроелементами, не викликає зниження споживчих та технологічних властивостей хліба. Використання харчової добавки підвищує ферментативну активність дріжджів, що скорочує тривалість технологічного процесу приготування пшеничного хліба.