НАУКОВЕ ОБҐРУНТУВАННЯ СКЛАДУ СОЛОДКОВЕРШКОВОЇ МАСЛЯНОЇ ПАСТИ - Подковко, Оксана Анатоліївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гурєєва, Валентина Станіславівна (Технічні науки та технології, 2017)
Розроблено склад солодковершкової масляної пасти з масовою часткою жиру 42 % без наповнювачів. Науково обґрунтовано композицію жиророзчинних поверхнево-активних речовин, що складається з емульгаторів марок «Естер-А» та полігліцерол полірицинолеат 03 у кількостях 0,6 та 0,4 % відповідно. Обране співвідношення емульгаторів сприяє ефективному диспергуванню плазми, формуванню високої термостійкості та здатності структури масляної пасти утримувати вільний рідкий жир під час зберігання.