ПРОПОЗИЦІЯ ДВОХ МЕТОДІВ ВИМІРЮВАННЯ МАСИ БОРТОВОГО ДРОТУ - Varga, Jozef; Janos, Rudolf; Sukop, Marek; Hajduk, Mikulas; Duchovic, Peter; Bezak, Martin (Технічні науки та технології, 2017)
Розглянуто варіанти дизайну ваги зондування, засновані на принципі тензодатчиків. Метод вимірювання заснований на вимірюванні деформацій на поверхні тіла, який перетворюється у зміну електричного опору. Це електричний опір датчика, який складається з меншого поперечного перерізу дроту відповідного матеріалу і підкладки для прикріпленою дроту. Залежно від принципу роботи датчика, існують їх різні типи: звивистий, мембранне, штапельне, кільцеве і інші. Крім того, датчик може бути виготовлений з різних матеріалів, найчастіше зі сталі або алюмінієвого сплаву. У статті описані два варіанти вимірювання бортових дротів: динамічний вимір ефектора і вимірювання на вимірювальної стійці.