АВТОМАТИЗАЦІЯ ЗБІРНИХ РОБІТ НА ОСНОВІ ДВОРУКОГО РОБОТА - Vagas, Marek; Simsik, Dusan (Технічні науки та технології, 2020)
Актуальність теми дослідження. Автоматизація взагалі, а також підвищення вимог компаній-замовників на всіх рівнях сприяє впровадженню нових та інноваційних рішень роботизованих пристроїв. Ця причина є достатньою для застосування на виробництві спеціального індивідуального рішення на операціях складання. Постановка проблеми. Мета – навести приклад того, як підвищити рівень автоматизації на основі конкретних вимог, що висуваються на складальних операціях. Аналіз останніх досліджень і публікацій. На сьогодні фактичні дослідження орієнтовані на проблему автоматизації процесу складання. У результаті впровадження роботизованих пристроїв працівники можуть зосередитись на інших видах роботи. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Конкретне автоматизоване рішення, засноване на впровадженні дворукого робота в процес складання, дає можливість реалізації процесу складання в необхідній послідовності для всіх операцій. Мета роботи. Мета статті – дати уявлення про те, як автоматизувати ручне складання з впровадженням роботизованих пристроїв. Виклад основного матеріалу. Для реалізації автоматизованих рішень потрібно мати інформацію про послідовність та сам процес складання. Висновки відповідно до статті. Опублікована стаття представляє інноваційну ідею багатозадачності робота в процесі складання. Запропонована послідовність складання, що базується на співпраці людини та робота на конкретному робочому місці, наведено приклад, як можна здійснити автоматизацію процесу складання.