ПІДХОДИ ДО ОБРОБКИ ЗОБРАЖЕНЬ СИСТЕМИ 3D КАМЕР НА АВТОМАТИЗОВАНИХ РОБОЧИХ МІСЦЯХ - Vagas , Marek; Š eminský, Jaroslav (Технічні науки та технології, 2021)
Актуальність теми дослідження. Важливим є розгляд можливостей застосування системи 3D-камер на ав- томатизованих робочих місцях. У той же час ми хочемо описати принципи обробки 2D і 3D зображень. Постановка проблеми. Мета статті – розробити інструкції щодо правильних підходів до системи обробки зображень, яка може бути застосована на автоматизованих робочих місцях. Аналіз останніх досліджень і публікацій. На сьогодні вже є безліч інноваційних і зручних рішень для 3D- і 2D-камер. Проте через їхню високу ціну існує необхідність реалізувати вигідне рішення, яке може бути доступним для маленьких компаній. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Виробник, який займається системою обробки зображень і машинного зору, зазвичай надає дороге та (очевидно) закрите рішення для обробки зображень без будь-яких коригувань. Тому вважаємо за необхідне дослідити це питання. Постановка завдання. Мета статті – запропонувати доступне за ціною рішення на базі двох ПЗЗ-камер, яке буде впроваджено на автоматизованому робочому місці. Виклад основного матеріалу. Для реалізації більш дешевого рішення доцільно мати відповідний приклад рішення обробки зображень і збору даних на основі регулювання процесу. Висновки відповідно до статті. В опублікованій статті представлено доступне за ціною рішення, яке можна застосувати на автоматизованому робочому місці. У представленій статті більш детально розглядаються деякі рішення для обробки зображень, що стосуються захоплення цільового об'єкта, які не часто і не достатньо описані виробниками.