ОСВІТНІЙ ДВОКОЛІСНИЙ МОБІЛЬНИЙ РОБОТ - Закуция, Патрик; Келемен, Михал (Технічні науки та технології, 2021)
Тема статті – розробка дидактичної моделі колісного робота для навчального процесу старшокласників і студентів ЗВО, де необхідно практичне навчання. Нині на ринку немає дешевих модульних комплектів мобільних роботів, які можна було б використовувати в дидактичних цілях. Дидактичні моделі роботів розроблені в [1-4]. Ці роботи використовують систему управління телеоператора. Однак розроблена модель не дозволяє змінювати підключення електричних частин, але містить фіксовану друковану плату. Алгоритм автономної навігації мобільного робота й алгоритм відображення робочого простору мобільного робота в цій роботі не наважувалися. Вирішується питання про створення шасі, а також розглядається можливість управління системою телеоператора, що створює простір для використання робота та в рекламних цілях для використання робота як ігрового додатка. Модель робота також створює можливість подальшої творчої діяльності студентів у її подальшому розвитку та додаванні інших модулів та пристроїв. Метою є підтримка творчості учнів та підтримка їхнього досвіду та навичок у цій галузі. Механічна та електронна частини мобільного робота є повністю розбірними, і створення робота повністю надається студентам, які, таким чином, тренують свої творчі здібності та інновації в конструкції робота. Таким чином, теоретичні знання, які придбали студенти, і вони мають можливість підкріплюватися практичним досвідом і навичками.