КОМПЛЕКС ВІРТУАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ ІЗ МЕХАНІКИ ТА МОЛЕКУЛЯРНОЇ ФІЗИКИ - Точилін, Сергій (Технічні науки та технології, 2021)
При переході на дистанційну форму навчання, який зумовлений пандемією COVID-19, актуальною задачею є перенос лабораторних робіт (ЛР) з природничо-наукових дисциплін на комп'ютери студентів у вигляді програм, що імітують їхню роботу. У цій статті, яка має науково-методичний характер, показано, що для імітації ЛР з природничо-наукових дисциплін (зокрема, з фізики), доцільно використовувати кросплатформні комплекси з пакетів віртуальних лабораторних робіт, які розроблені за допомогою мов програмування Java і JavaScript, а також мови розмітки HTML5, та забезпечують виконання віртуальних ЛР при різній конфігурації програмного забезпечення комп’ютера користувача.