МОНІТОРИНГ ПАРАМЕТРІВ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА ОСНОВІ БЕЗДРОТОВОЇ СЕНСОРНОЇ МЕРЕЖІ - Ракай, Роберт (Технічні науки та технології, 2021)
Автоматизований збір даних та доступ до них є необхідним у сучасних мережах датчиків. З метою пояснення рішення запропоновано приклад системи. Основною метою цієї роботи є розроблення та випробування бездротової системи збору даних для вимірювання інтенсивності освітлення, температури та вологості з різних місць. Запропонована система повинна задокументувати необхідні кроки для створення такої системи моніторингу, яка складається з мікроконтролерів з інтерфейсом бездротового зв'язку, датчиків та хмарної інфраструктури для збору та обробки даних. Нині бездротові рішення стають стандартом для їх легкої реалізації та розширення. Системи домашньої автоматизації об’єднують пристрої різних постачальників. Застосовуючи датчики до навколишнього середовища, ми можемо збирати та використовувати наявні дані. Оскільки бездротовий зв'язок може базуватися на різних протоколах, і неможливо перевірити їх в одному дослідженні. Метою статті є запропонувати автоматизовану систему, яка збирає дані з різних місць і до яких можна отримати доступ з будь -якого місця на земній кулі. Тестування та вимірювання проводилися протягом 2 днів, а зібрані дані надсилалися через модуль WiFi у хмару. Дані були оцінені на інформаційній панелі шляхом створення графіків. У статті описано пропозицію та випробування автоматизованої бездротової системи моніторингу для вимірювання інтенсивності світла, вологості та температури. Усі дані були надіслані до хмарної системи Ubidots, яка підходить для моніторингу, обробки та реєстрації даних. Станції датчиків базувалися на мікроконтролері ESP, датчику dht11 та LDR. Розроблена система моніторингу пропонує можливість її розширення іншими функціональними можливостями. Система може бути доповнена іншими датчиками, а хмарний інтерфейс - новими функціями та правилами для аналізу зібраних даних.