ПРОЄКТ КОНСТРУКЦІЇ ПРИЗМАТИЧНОГО БУНКЕРА ТА ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ПРИЙНЯТИХ РІШЕНЬ - Олексієнко, Сергій; Ющенко, Світлана; Руденко, Михайло; Гречка, Володимир (Технічні науки та технології, 2022)
Недоліком конструкцій призматичних бункерів для сипучих продуктів є їх обвалення при експлуатації внаслідок відриву воронки в місці її приєднання до вертикальної частини. Для забезпечення надійної роботи призматичних бункерів запропоновано конструктивне рішення, за яким вертикальні ребра жорсткості плоских панелей воронки з’єднуються із замкнутим по периметру опорним ребром із профільної труби. Використання блочної конструкції бункерів перетворює процес спорудження на монтажному майданчику із будівництва на складання із блоків із підвищеним ступенем заводської готовності, що дозволяє зменшити вартість монтажних робіт.