MACHINE VISION ЯК НЕВІДЄМНА ЧАСТИНА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ - Мастенко, Ігор; Сапон, Сергій; Стельмах, Наталія (Технічні науки та технології, 2022)
Розвиток сучасних технологій в умовах Industry 4.0 стимулює широке впровадження інтелектуальних кіберфізичних технологічних систем. Технологія Machine Vision є невід’ємним компонентом таких систем. В роботі проаналізовано галузі застосування машинного зору. Особливу увагу зосереджено на застосуванні Machine Vision в інтелектуальних технологічних системах для контролю якості продукції. Проказано доречність і перспективність використання математичного апарату штучних нейронних мереж для розробки інтелектуальної технологічної системи моніторингу геометричного стану виробів. Стаття є оглядовою.