НЕЙРО-НЕЧІТКА МОДЕЛЬ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ КОМПЛЕКСНОЇ ОЦІНКИ РІВНЯ УСПІШНОСТІ STARTUP-ПРОЄКТІВ - Мамчуровський, Вячеслав; Павлюк, В’ячеслав; Прищепа, Дарина; Трунова, Олена; Дорош, Марія (Технічні науки та технології, 2022)
У роботі представлено концептуальну нейро-нечітку модель інформаційної технології оцінки рівня успішності startup-проєктів, яка використовує комплексний підхід до її формування. Уперше запропоновано використання нечітких даних для інтелектуальної оцінки успішності startup-проєктів. Крім прогнозу, представлена система вперше вирішує проблему надання рекомендацій для підвищення успішності бізнес-ідей, а також пропонує підбір схожих за критеріальними ознаками startup-проєктів. Запропонована 6-рівнева модель визначає основні підходи та технології збереження, обробки та відображення даних, механізми взаємодії між рівнями.