ПРОБЛЕМИ ВІДВЕДЕННЯ ЗЕМЕЛЬ ПРИКОРДОННОЇ СМУГИ УКРАЇНИ - Ванчура, Роман; Смолій, Катерина; Серант, Оксана; Четверіков, Борис; Вітровий, Андрій; Серант, Остап-Михайло (Технічні науки та технології, 2022)
На сьогодні, відповідно до даних Держгеокадастру, землі прикордонної смуги України не передані в постійне користування, що створює проблему для розташування на них об’єктів Державної прикордонної служби України. Проведено аналіз проблем, які перешкоджають відведенню земель Прикордонної служби України. Наведено типові приклади некоректно зареєстрованих земельних ділянок, які межують із прикордонною смугою та перешкоджають її відведенню. Показано приклади поділу Публічної кадастрової карти на зони і квартали, які не відповідають фактичним межам території України, що потребує термінової корекції. Запропоновано алгоритм виконання землевпорядних робіт щодо відведення земель прикордонної служби України в постійне користування.