Управління параметрами імпульсів струму при зварюванні плавким електродом алюмінієвих сплавів - Жерносєков, Анатолій; Федорчук, Віктор; Новомлинець, Олег (Технічні науки та технології, 2022)
Проведені дослідження щодо управління параметрами та формою струму при імпульсно-дуговому зварюванні алюмінієвих сплавів плавким електродом в інертному газі. Розробка сучасного електрозварювального устаткування, у тому числі джерел живлення дуги плавкого електрода, дозволить суттєво підвищити ефективність процесу. Особливість застосування такого обладнання пояснюється виникненням багатьох комбінованих та гібридних технологій зварювання із застосуванням імпульсної дуги плавкового електрода, наприклад, лазерно-дугових, плазмово-дугових. Одержані залежності можуть бути використані для розробки синергетичного устаткування для імпульсно-дугових процесів.