Новий вид функціональної сировини з підвищеним вмістом білку для бісквітних виробів - Середа, Ольга; Мельник, Оксана (Технічні науки та технології, 2022)
Стаття є оглядовою. У статті обґрунтовано теоретичне використання борошна із цвіркунів, яке містить велику кількість білку в порівняні з іншою сировиною, досліджено різні види борошна із цвіркунів за органолептичними показниками та встановлено перспективи його використання у виробництві кондитерських виробів функціонального призначення, зокрема у виготовленні бісквітних виробів. Розглянуто основні принципи вирощування цвіркунів, які надалі використовуються як сировина для борошна. Проаналізовано властивості різних видів цвіркунів та продуктів із них, обґрунтовано вибір борошно для подальшого використання з високими органолептичними показниками та технологічними властивостями.