Управління електротехнічним комплексом вуличного освітлення за допомогою нечіткого регулятора - Сінчук, Олег; Горшков, Віктор (Технічні науки та технології, 2022)
Метою статті є теоретичне обґрунтування підходу до управління електротехнічним комплексом вуличного освітлення з урахуванням стохастичності показників вхідних параметрів до системи управління. Враховуючи стратегії розвитку систем управління та активне впровадження в різні сфери світової економіки джерел розосередженої генерації, у тому числі на базі відновлюваних джерел електричної енергії, розвиваються гібридні системи штучного зовнішнього освітлення, керовані інтелектуальними системами керування. У статті запропоновано підхід до управління електротехнічним комплексом вуличного освітлення. Запропонована структура електротехнічного комплексу вуличного освітлення на базі світлодіодних освітлювальних пристроїв та сучасних джерел електричної енергії. Враховуючи факт багатокритеріальності вхідних параметрів до системи управління електротехнічним комплексом вуличного освітлення та неможливості точного попереднього визначення параметрів цих критеріїв, було запропоновано використовувати закон керування із застосуванням елементів нечітких множин, що дозволить покращити якість регулювання з підтримкою команд Fuzzy Logic.