Експериментальні дослідження шліфування торців роликів підшипників на модернізованому двосторонньому торцешліфувальному верстаті 3342АДО - Кальченко, Володимир; Єрошенко, Андрій; Венжега, Володимир; Кальченко, Дмитро (Технічні науки та технології, 2022)
У роботі досліджено високопродуктивний спосіб обробки торцевих поверхонь роликів підшипників на двосторонньому торцешліфувальному верстаті з модернізованою системою правки від ЧПК, яка дозволила отримати конічну форму калібруючої ділянки на торці круга з нульовою геометричною похибкою, оскільки пряма лінія конуса збігається з обробленою площиною. Це забезпечить вищі вимоги щодо точності та дасть можливість проводити комплектування підшипників без сортування на розмірні групи – методом повної взаємозамінності та сприятиме збільшенню терміну довговічності підшипників, оскільки осьове навантаження буде більш рівномірно розподілятися по торцям роликів.