Резонансний підсилювач активної електричної потужності. Пропозиція, аналіз, числові оцінки - Батигін, Юрій; Шиндерук, Світлана; Чаплигін, Євген; Гаврилова, Тетяна; Фендриков, Денис (Технічні науки та технології, 2022)
Метою цієї роботи є обґрунтування реальної дієвості запропонованої схеми резонансного підсилювача активної електричної потужності, представленої послідовністю з чотирьох індуктивно пов’язаних активно-реактивних контурів. Перший – вхідний із джерелом гармонічного сигналу, що підлягає посиленню. Другий – у режимі резонансу напруг формує посилену реактивну потужність. Третій – з додатковим стороннім джерелом напруги в режимі резонансу струмів здійснює виведення потужності другого контуру без зворотного впливу на процеси посилення. Четвертий контур, індуктивно пов’язаний із третім контуром, містить вихідне навантаження – резистор, що моделює виділення посиленої активної потужності. Проведений аналіз та числові оцінки характеристик протікаючих процесів у запропонованій схемі резонансного підсилювача активної електричної потужності дозволяючи обґрунтувати його принципову дієздатність.