Аналітична модель системи випробування з пріоритетними заявками - Корнієнко, Світлана; Корнієнко, Ігор; Тристан, Андрій; Геращенко, Максим; Солодчук, Максим (Технічні науки та технології, 2023)
У статті розглянуто питання розробки моделі системи випробування. Для моделювання та аналізу процесів, які впливають на продуктивність випробувальної організації, використана багатофазна система масового обслуговування, у якій фазами представлені основні стадії випробування. Для різних стадій випробування здійснюється формалізація умов надходження пріоритетних зразків, особливостей обслуговування пріоритетних зразків та їхній вплив на продуктивність системи випробувань. Виводяться основні аналітичні співвідношення, що визначають продуктивність функціонування системи випробування.