Особливості оцінювання ефективності виявлення наземних обєктів безпітолним літальним апаратом цивільного призначення - Мураховська, Олена (Технічні науки та технології, 2023)
Вирішується задача побудови частинних критеріїв ефективності безпілотного літального апарата при виконанні завдань поодинокого або групового пошуку незамаскованих нерухомих об’єктів методом випадкового пошуку з постійною інтенсивністю спостереження. Запропоновано ймовірнісну модель побудови частинних критеріїв ефективності, яка дозволить оцінити ймовірність виявлення поодинокого об’єкта в заданий проміжок часу, середній час, необхідний для пошуку до виявлення об'єкта з урахуванням технічних характеристик безпілотного літального апарату, обмежень на час знаходження в робочій зоні та відстань до дальньої межі робочої зони.