Структура антропогенних ландшафтів міста Новгород-Сіверський - Квашук, Юлія (Технічні науки та технології, 2023)
На основі сучасних методів дослідження та програмного забезпечення було проведено картографування досліджуваної території міста Новгород-Сіверський, опрацьовано космознімок та виділено структуру антропогенних ландшафтів. В результаті проведених досліджень отримано результат у вигляді даних щодо площі та відсоткового співвідношення ландшафтів різного функціонального призначення. Проведено аналіз чинників, які впливають на формування та подальше використання цих територій.