Аналіз методів шліфування зі схрещеними осями розподільного валу та круга - Кальченко, Володимир; Кальченко, Віталій; Венжега, Володимир; Машковцев, Дмитро (Технічні науки та технології, 2023)
Проведено аналіз методів шліфування зі схрещеними осями розподільного вала та абразивного круга, а також розглянуто верстати, на яких здійснюється зазначена обробка. У роботі проаналізовано наявні способи обробки розподільних валів, зокрема високошвидкісне шліфування та шліфування зі схрещеними осями деталі та абразивного круга, а також розглянуті питання тримірного геометричного моделювання інструментів, процесів зняття припуску та формоутворення кулачків і шийок розподільних валів. Дослідження процесів шліфування зі схрещеними осями дасть змогу підвищити якість та точність обробки поверхонь розподільних валів.