Технологічні особливості виконання операцій плунжерного фрезерування - Лапковський, Сергій; Данилова, Людмила; Фролов, Володимир; Приходько, Василь; Гладський, Максим; Адаменко, Юрій (Технічні науки та технології, 2023)
Фрезерні операції є одними із найпродуктивніших та найпоширеніших способів металооброблення. З позицій надання заготовці потрібної конфігурації ці операції являють собою найбільш універсальний метод оброблення. Нині все більшого поширення набувають операції плунжерного фрезерування. Плунжерне фрезерування застосовується саме тоді, коли використання традиційних методів неможливе через надмірні вібрації. У статті наведені рекомендації, яких необхідно дотримуватися при виконанні технологічної операції плунжерного фрезерування. Запропонована схема виконання траєкторії руху плунжерної фрези в тому випадку, коли використовувана САМ-система не підтримує виконання операцій плунжерного фрезерування.