Математична модель визначення подачі і швидкості різання - Швець, Станіслав (Технічні науки та технології, 2023)
На основі аналізу геометрії утворення висоти шорсткості обробленої поверхні в роботі представлено методику аналітичного розрахунку подачі при визначенні параметрів режиму різання. Уперше запропоновано загальний підхід, який пов’язує значення подачі й параметр шорсткості поверхні Rz. Створені аналітичні залежності й алгоритм застосування тієї з них, яка відповідає конкретній ситуації. Запропонована математична модель визначення оптимального значення швидкості різання. Запропонована математична модель визначення оптимального значення швидкості різання з урахуванням роботи зношування леза.