Інформаційна модель випробувань дослідних зразків льотно-технічного обмундирування - Хуторна, Мирослава; Чередніков, Олег; Пантєлєєва, Наталія; Андрієнко, Олександр (Технічні науки та технології, 2023)
Стаття присвячена розвитку методології інформаційного забезпечення процесу випробувань дослідних зразків ЛТО. Представлено концептуальну схему інформаційної моделі досліджуваного процесу; обґрунтовано критеріальні сутності формалізації процесу оцінювання якості ЛТО у рамка випробувальної діяльності, а саме: 1) здійснено теоретичну декомпозицію поняття якості ЛТО; 2) сформовано інформаційну модель оцінювання якості ЛО за процесним підходом; 3) обґрунтовано комплексність взаємозв’язків між змістовими елементами якості ЛТО та представлено модель інформаційно-методичного базису для підвищення наукової-обґрунтованості результатів випробувальної діяльності. Розроблено пропозиції щодо використання методу аналітичного процесу для підвищення якості експертного оцінювання дослідних зразків.