Інформаційна технологія оцінки якості знань фахівців в ІТ-галузі - Руднєв, Дмитро; Акименко, Андрій (Технічні науки та технології, 2023)
Для визначення рівня компетентності IT фахівців використовуються карти компетенцій, які допомагають виявити сильні та слабкі сторони кандидата на посаду або студента, який освоїв курс. Тестування найбільш широко використовується методом контролю сформованості компетенцій або якості знань спеціаліста. Існує небагато форм тестування фахівців в ІТ галузі. Найбільш поширені - закриті тести, що передбачають вибір відповіді з кількох варіантів (альтернативний тест або тест на відповідність). Також використовують метод відкритих питань на співбесідах по софт та хард скілам. У роботі запропоновано систему тестування для визначення оцінки якості знань ІТ спеціалістів. Система має такі переваги: визначення рівня софт та хард скілів, оскільки фахівці тісно використовують ці навички при роботі.