Однократно інтегруюча система електропривода постійного струму для запуску газотурбінного двигуна вертольота - Денисов, Юрій; Болотов, Геннадій; Куц, Євгеній (Технічні науки та технології, 2023)
Для запуску газотурбінного двигуна вертольота запропонована однократно інтегруюча система електропривода із задатчиком інтенсивності. За результатами її аналізу отримані закономірності зміни похідної струму бортового акумулятора від параметра налаштування пропорційного регулятора контуру швидкості та залежності її максимального значення від цього параметра. Для забезпечення плавного зростання струму запропоновано дискретно змінювати в процесі запуску його значення. Аналіз перехідної характеристики за струмом показав, що зміна величини параметра налаштування пропорційного регулятора контуру швидкості дозволяє отримати більше плавне, ніж при налаштуванні на модульний оптимум, зростання струму без перерегулювання, що сприяє збільшенню часу використання енергетичного ресурсу акумулятора.