Оптимізація процесу керування тліючим розрядом як джерела нагріву при дифузійному зварюванні - Болотов, Геннадій; Болотов, Максим; Олексієнко, Сергій; Руденко, Михайло (Технічні науки та технології, 2023)
На основі методів математичного планування експерименту визначено основні керуючі впливи, що характеризують зварювальний нагрів у тліючому розряді, серед яких є розрядний струм (Iр), який визначає загальну потужність, що виділяється в розрядному проміжку, та тиск газу (P), який змінює питомі енергетичні характеристики розряду.