Вивчення вимірювання температури в зоні різання із застосуванням анімаційного симулятора - Пасов, Геннадій; Венжега, Володимир; Кужельний, Ярослав; Кологойда, Антоніна; Карпенко, Олександр (Технічні науки та технології, 2023)
Програмний продукт призначений для імітаційного виконання лабораторної роботи з курсу «Теорія різання». Користувачі мають можливість самостійно, без реального обладнання імітувати вимірювання температури в зоні різання. При цьому можуть бути встановлені різні режими різання (швидкість різання, подача, глибина різання). На основі отриманих даних здобувачі можуть будувати графіки залежностей та аналізувати їх. Наочна візуалізація разом з інтерактивністю сприяє ефективному засвоєнню навчального матеріалу. Стаття є публікацією науково-методичного характеру.