Проблеми екологічного стану Кременчуцького водосховища та шляхи їх подолання - Терещук, Олексій; Мовенко, Віктор; Щербак, Юлія (Технічні науки та технології, 2023)
У цій роботі, на основі даних спостережень за екологічним станом Кременчуцького водосховища, руйнуванням його берегів, зменшенням глибин на значних територіях, розглядаються пропозиції щодо поліпшення екологічного стану во-досховища, створення штучних територій, поступового зниження його глибин з метою зменшення ділянок з критично малими глибинами та повернення затоплених ділянок до земель житлової та громадської забудови, рекреації, лісового фонду, транспорту, енергетики, промисловості, сільського господарського та природоохоронного призначення.