Аналіз зв’язку мінливості рівнів підземних вод та індексів метеорологічних посух засобами платформи Google Earth Engine - Давибіда, Лідія (Технічні науки та технології, 2023)
Дані спостережень за змінами положення рівнів ґрунтових вод у свердловинах Державної мережі гідрогеологіч-ного моніторингу України були використані для проведення аналізу їх взаємозв’язку із окремими спектральними ін-дексами (індикаторами посухи), встановленими за даними дистанційного зондування. Отримані результати дозво-лили встановити, що індекси посухи доцільно використовувати для оперативної оцінки впливу посухи на ресурси ґрунтових вод. Вивчення режиму рівнів для групи свердловин із різними гідрогеологічними властивостями може до-помогти зрозуміти вплив метеорологічної та гідрологічної посухи на водоносні горизонти підземних вод у межах досліджуваної території Карпатського регіону.