Дослідження фізико-хімічних характеристик збивного борошняного напівфабрикату з борошном із цвіркунів - Середа, Ольга; Мельник, Оксана (Технічні науки та технології, 2023)
У статті наведено результати дослідження фізико-хімічних характеристик випеченого збивного борошняного напівфабрикату з додаванням борошна із цвіркунів у кількості від 5,0…15,0 %. Обґрунтовано зміну показників упі-кання та терміну зберігання бісквітного напівфабрикату. Термін зберігання збивного борошняного напівфабрикату визначали шляхом дослідження процесу усихання напівфабрикату та крихтуватості м’якушки від 2 до 8 діб. За ре-зультатами досліджень визначили, що додавання борошна із цвіркунів у рецептуру бісквітного напівфабрикату не впливало на фізико-хімічні показники готових інноваційних виробів.