Функціональна модель та алгоритм розробки інформаційного сервісу для обліку й закупівлі товарів - Козолуп, Павло; Любчак, Володимир (Технічні науки та технології, 2024)
Дослідження присвячено розробці функціональної моделі та алгоритму інформаційного сервісу з питань обліку і закупівлі, що враховує індивідуальні потреби користувача. Це актуально для забезпечення зручності та економічності в повсякденних покупках користувачів. У роботі проведений аналіз існуючих методів розрахунку періоду закупівлі товарів з урахуванням особистих уподобань та часу, який витрачається на закупівлю товару. Зазначена необхідність індивідуального підходу до процесу закупівлі на основі часу, який користувач витрачає на повне використання товару. Запропонований алгоритм базується на моделі особистості користувача, історії замовлень та враховує фактори, що впливають на періодичність покупок кожного окремого користувача. Алгоритм може використовувати дані з попередніх покупок, враховувати зміни в споживчому попиті та пропонувати терміни закупівлі. Також алгоритм, на основі отриманих даних, може прогнозувати потреби користувача та створювати замовлення відповідно до них. Використання цього алгоритму в додатку може сприяти зручності та ефективності покупок для кожного користувача.