Оптимізація маршруту громадського транспорту за допомогою алгоритму A* - Зетченко, Владислав; Задорожній, Артем (Технічні науки та технології, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі оптимізації маршрутів громадського транспорту у великих містах з використанням алгоритму A*. Зазначено зростання популяції та вимог до транспортної інфраструктури, що підкреслює важливість забезпечення оптимальних маршрутів для зменшення транспортних заторів та викидів шкідливих речовин. У статті проаналізовано останні дослідження в цій сфері, які використовують різні алгоритми, такі як генетичні алгоритми, метаевристичні методи та штучні нейронні мережі. Представлена у статті інформація має оглядовий характер. Наведені статистичні дані дорожнього руху за період з 2023 по 2024 рр.