Технологія безглютенового тістечка з підвищеним вмістом йоду - Антонюк, Ірина; Медведєва, Анжеліка (Технічні науки та технології, 2024)
Розроблення технології безглютенового тістечка «Таємниця ночі» з підвищеним вмістом органічного йоду дозволяє розширити асортимент борошняних кондитерських виробів покращеної харчової та біологічної цінності. За результатами досліджень доведено, що задоволення добової потреби в йоді та селені становить 26,7 та 30 % проти 2,0 та 12,0 % у контрольному зразку відповідно при споживанні 70 г виробу. Тістечко має високу органолептичну оцінку, підвищений вміст кальцію, калію та інших речовин, не містить глютену й речовин тваринного походження.