Застосування тріангуляції Делоне для аналізу пішохідної доступності до закладів освіти - Смілка, Владислав (Технічні науки та технології, 2024)
На основі властивостей тріангуляції Делоне запропоновано методику оцінювання оптимальності (відповідності нормативним вимогам) планувальних вирішень мережі закладів освіти, розроблено еталонні варіанти взаєморозташування таких закладів. Критерієм оптимальності є максимальне охоплення території обслуговування при мінімальній кількості закладів. З метою оцінювання оптимальності наведених пропозицій запропоновано склад показників мережі освітніх закладів, які враховують охоплення території обслуговування, геометричні параметри взаємного розташування закладів та відповідність еталонній кількості закладів. Вказані показники є базовими для розрахунку загального індикатора пішохідної доступності до освітніх закладів. Апробація розроблених пропозицій проведена для мережі освітніх закладів Солом’янського району м. Києва.