Аналітична оцінка лінійного зміщення центра маси натискного сегмента в процесі штанцювання розгорток картонного паковання - Регей, Іван; Книш, Олег; Книш, Ростислав; Терновий, Андрій; Романчук, Ігор (Технічні науки та технології, 2025)
Виготовлення розгорток картонних паковань здійснюється на штанцювальних пресах. Для зменшення технологічних навантажень при штанцюванні пропонується пресова пара «натискний сегмент – опорна плита». Обґрунтовано актуальність дослідження умов функціонування преса із сегментним натискним засобом. Наведено аналітичні залежності для геометричного синтезу пресової пари при різних значеннях відносного радіуса сегмента. Встановлено кількісні та якісні характеристики зміни відносних горизонтального та вертикального переміщень цента мас сегмента. Визначено умову при якій відносна ширина сегмента займає горизонтальне положення.