Особливості структуро- та фазоутворень у зварних з’єднаннях високомарганцевої сталі Fe-28Mn-11Al-1.2C, отриманих за допомогою присадного дроту Св-08Г2С-О - Шваб, Сергій; Ворон, Михайло; Тимошенко, Андрій; Семенко, Анастасія; Скоробагатько, Юлія; Смірнов, Олексій (Технічні науки та технології, 2025)
З метою визначення можливості застосування промислових рішень для зварювання сталей системи Fe-Mn-Al-С, було проведено зварювання пластин товщиною 8 мм високомарганцевої легкої сталі Fe-28Mn-11Al-1.2C присадним дротом марки Св-08Г2С-О з попереднім підігрівом. Були вивчені особливості формування мікроструктури отриманого з’єднання. У результаті експериментальних досліджень показано, що в зоні металу шва формуються дві зони, які відрізняються за хімічним складом. Аналіз мікротвердості в різних зонах зварного з’єднання показав, що ця характеристика має найнижчі значення в зоні зварного шва та в зоні сплавлення, де вони мають близькі значення на рівні 300-360 HV, зона перегріву характеризується поступовим підвищенням мікротвердості з 320 до 486 HV.