Оптимізація запитів GraphQL - Зінченко, Павло; Мехед, Дмитро (Технічні науки та технології, 2025)
Представлена у статті інформація має оглядовий характер. Сучасні виклики бізнесу потребують використання сучасних рішень для моніторингу та оптимізації програмних продуктів. Для ефективного моніторингу за допомогою GraphQL API необхідно проводити оптимізацію запитів. У статті виконано огляд деяких способів оптимізації запитів до GraphQL API: фільтрації та запиту декількох вузлів даних. На практичних прикладах використання GraphQL API популярного CDN постачальника Cloudflare було визначено, що фільтрація дозволяє зменшити обсяги отриманих даних, а запит декількох вузлів даних зменшує кількість запитів до API. Окремо підкреслюється важливість вивчення обмежень постачальників послуг та коректного формування фільтрів в запитах.