Дослідження кінематики руху циліндричної фрези при обробці книжкових блоків у машинах незшивного скріплення - Книш, Олег; Бегень, Петро; Білозор, Юрій; Білик, Олег (Технічні науки та технології, 2025)
Скріплення книжково-журнальної продукції клеєм на машинах незшивного скріплення передбачає виконання ві-дповідних операцій. Чільне місце серед них посідає підготовка корінців книжкових блоків до нанесення клею. Для пок-ращення міцності та довговічності незшивного клейового скріплення, зменшення потужності привода секції обробки корінців книжкових блоків пропонується циліндрична фреза з пасивним приводом. Її обертовий рух забезпечується прокочуваням фрези по рухомому книжковому блоку, а осьове переміщення – кулачковим механізмом із нерухомим то-рцевим кулачком. Досліджено кінематичні параметри руху циліндричної фрези. Проведено віртуальну симуляцію ро-боти пристрою з урахуванням обертового та осьового переміщення фрези. Результати порівняльного аналізу аналі-тичних досліджень та віртуального експерименту засвідчили їхню абсолютну ідентичність.