Показники ефективності перспективного оцінювання систем Інтернету речей - Усік, Анна; Казимир, Володимир (Технічні науки та технології, 2025)
На основі принципів системного підходу та технічного аналізу в роботі представлено метод перспективного оцінювання ефективності функціонування систем Інтернету речей (IoT) у контексті «розумного дому». Запропоно-вано узагальнений прогностичний підхід до визначення основних техніко-експлуатаційних показників ефективності таких систем, зокрема затримки передачі даних, надійності, масштабованості, енергоспоживання та безпеки. Ви-значено критерії стабільної та якісної роботи IoT-систем і наведено приклад їх застосування для оцінювання типових сценаріїв створення ІоТ-системи «розумного дому».