Дослідження параметрів змішування технологічних добавок з пшеничним борошном - Жигунов, Дмитро; Ковальов, Михайло; Хоренжий, Наталія; Ковальова, Василина (Технічні науки та технології, 2025)
У статті досліджено доцільність змішування технологічних добавок з пшеничним борошном для коригування його хлібопекарських властивостей безпосередньо на борошномельних підприємствах. Обґрунтовано переваги такого підходу для стабілізації якості борошна. Встановлено оптимальні параметри процесу змішування технологічних до-бавок з пшеничним борошном у лабораторних та виробничих умовах. Розглянуто вплив ферментних препаратів різ-ного принципу дії на хлібопекарські властивості. Результати підтверджують покращення однорідності суміші, збі-льшення об’єму і пористості хліба. Отримані дані можуть бути корисними для фахівців борошномельної галузі та виробників хлібопекарської продукції.