Оптимізація конструктивного виконання зварних коліс редукторів при проєктуванні - Олексієнко, Сергій; Руденко, Михайло; Ющенко, Світлана; Нагорна, Ірина (Технічні науки та технології, 2026)
У конструкціях зварних коліс редукторів використовуються сталі, які вимагають попереднього нагріву перед зварюванням. Встановлено величини сил, які виникають у зварних з’єднаннях обода з дисками від повздовжньої та поперечної усадки в них при зварюванні. Запропоновано алгоритм обчислення напружено-деформованого стану у зварних колесах з використанням САЕ-систем. Проведено комп’ютерне моделювання напружено-деформованого стану у конструкціях коліс з урахуванням силових факторів від усадки швів та температурних деформацій деталей. Розроблено рекомендації щодо конструювання коліс.