CFD МОДЕЛЮВАННЯ АЕРОІОННОГО РЕЖИМУ В ПРИМІЩЕННЯХ - Беляев, Н. Н.; Цыганкова, С. Г. (Технічні науки та технології, 2016)
Розроблено чисельну CFD модель для прогнозу аероіонного режиму в офісних приміщеннях при штучній іонізації повітря, що здійснюється завдяки установці іонізатора всередині приміщення. Під час моделювання враховувався вплив геометричних характеристик робочої зони, місця розташування отворів припливно-витяжної вентиляції, розміщення меблів і устаткування, місця розташування іонізатора, режиму повітрообміну в приміщенні, наявності перешкод на процес розсіювання аероіонів, конкретного місця емісії частинок пилу й іонів різної полярності та їх взаємодії у приміщенні і в робочих зонах.