ЙОДОДЕФІЦИТ І РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ - Сиза, О. І.; Савченко, О. М.; Коваленко, М. С.; Тимкова, І. О. (Технічні науки та технології, 2016)
Виявлено, що з 300 обстежених мешканців м. Чернігова на йододефіцит у 80 % не вистачає йоду в організмі, з них у 6,5 % – гостра необхідність прийому йоду. Проведені дослідження харчових продуктів на вміст йоду дозволили розробити необхідні рекомендації щодо раціонального харчування  з  метою  збалансування цього мікроелементу в організмі людини.